Μια εικόνα που μπορεί να κάνει και τον πιο σκληρό άνθρωπο να “λυγίσει”. Μία νεαρή κοπέλα ψάχνει στα συντρίμια του κατεδαφισμένου σπιτιού της μερικά από τα βιβλία της.Ρίγη συγκίνησης, θαυμασμού αλλά και θλίψης, προκαλεί η συγκεκριμένη εικόνα, που αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει… Από την Ευδοκία Λελεδάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, καθώς στο κενό έπεσαν οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.Ο πρωθυπουργόςτου Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε μάλιστα, ότι ο ισραηλινός λαός πρέπει να είναι έτοιμος για μια παρατεταμένη σύγκρουση.

Σήμερα τα ξημερώματα, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κατά του σπιτιού του αναπληρωτή επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιααπό ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ ακόμα 16 Παλαιστίνιοι  και  50 Ισραηλινοί στρατιώτες, σκοτώθηκαν  χθες, λόγω νυχτερινών επιδρομών. Συνολικά, υπολογίζεται ότι  πάνω από 1.080 Παλαιστίνιοι-στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα, στις 8 Ιουλίου.

Facebook Comments