Σε δηλώσεις του με τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την ομαλή περάτωση των συζητήσεων με την τρόικα, την αναμενόμενη εκταμίευση των δόσεων και τις δυσκολίες που είχαμε αυτή τη φορά».

Αναφερόμενος στις τράπεζες είπε ότι δεν υπάρχει «κανένα θέμα», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Ιούνιο.

«Όχι, δεν φοβάμαι νέα μέτρα. Εξάλλου και το κείμενο της τρόικας αναφέρει ρητά ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί ότι πρέπει να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Για την εκταμίευση του Μαΐου είπε ότι αυτή θα γίνει κανονικά: «Βέβαια, υπάρχει το προαπαιτούμενο του Δημοσίου που, οφείλω να σας πω, ότι μας δυσκόλεψε. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον Πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου εάν οι αποχωρήσεις των 4.000 υπαλλήλων του Δημοσίου δεν γίνουν μέχρι τον Ιούνιο, ο υπουργός είπε ότι «οι 4.000 αποχωρήσεις είναι μέχρι το τέλος του έτους. Ένα ποσοστό βέβαια πρέπει να γίνει νωρίτερα».

Facebook Comments