Η αγορά λύγισε ακόμα υπό το βάρος των απωλειών της Coca Cola, εν αναμονή ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης και της εξόδου της από το Χ.Α. με ταυτόχρονη είσοδο των μετοχών της στις αγορές του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και το Χ.Α. Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 5%, στα 18,80 ευρώ.

Νέες απώλειες για τον ΟΠΑΠ, όπου την Τετάρτη κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές, με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδη να δηλώνει ότι περιμένει τη «βάρκα με τα λεφτά».

Πωλητές βγήκαν ακόμα στην Jumbo, που υποχώρησε στα 6,90 ευρώ, με πτώση 2,40%, αλλά και στην Ελλάκτωρ, με τη μεετοχή να κλείνει στα 2,11 ευρώ και απώλειες 1,86%. Οι συναλλαγές ήταν απογοητευτικές, ενδεικτικές ωστόσο της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, διαμορφούμενες στα 51 κατ. Ευρώ. 

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 1,28%, στις 913,62 μονάδες με χαμηλό στις 902.  Πτώση 38,10% και 28,6% σημειώνουν σε τρεις συνεδριάσεις Eurobank και Εθνική αντίστοιχα, με την αγορά να προεξοφλεί εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν οι διοικήσεις των δύο τραπεζών με επενδυτικά σχήματα προκειμένου να καλύψουν το όριο του 10% που απαιτείται στις αυξήσεις κεφαλαίου για να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα.

Μόνο την Τρίτη οι απώλειες για τη μετοχή της Eurobank ανήλθαν σε 15,22%, με κλείσιμο στα 0,2340 ευρώ και όγκο 3,1 εκατ. τεμαχίων και 7,85% για την ΕΤΕ, στα 0,4930 ευρώ. Το κλίμα ήταν εξίσου άσχημο για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, με τον δείκτη των τραπεζών να καταγράφει απώλειες 6,06%, κινούμενος και πάλι σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στις 112 μονάδες.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε το ok  από τη γενική συνέλευση για να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, ύψους 4,57 δις. ευρώ.Η αγορά αναμένει τους όρους που θα διέπουν την αύξηση, αν και σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφληθεί η υπερκάλυψή της.  Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η τιμή στην αμκ θα κινηθεί αρκετά κάτω από τα σημερινά επίπεδα κλεισίματος των 0,7350 ευρώ.

Απώλειες 4,32% κατέγραψε και η Πειραιώς, κλείνοντας στα 0,17 ευρώ. Σημειωτέον, ότι οι μεγάλοι όγκοι στα τραπεζικά χαρτιά περιορίστηκαν. Χαρακτηριστικά, αν στην ΕΤΕ είχαν γίνει περισσότερα από 15 εκατ. τεμάχια, την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν περίπου 11 εκατ. τεμάχια.

Κατά τα άλλα, εντολές αγορών βγήκαν στη MIG, η οποία δεν πρόκειται, κατά τις πληροφορίες, να πάρει θέση στην αμκ της Eurobank, Μυτιληναίος που ενισχύθηκε κατά 4,65%, στα 4,50 ευρώ και ΜΕΤΚΑ 1,25%, στα 11,31 ευρώ, αποτέλεσμα των επιτυχών παρουσιάσεων του ομίλου στις ξένες αγορές.  Κέρδη 2,71% για την ΕΧΑΕ που φαίνεται ότι ενισχύεται εξαιτίας των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, Ιντραλότ, στο 1,98 ευρώ, εν αναμονή της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στον ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη διάσπασή της και την πώληση ποσοστού 17%.

Facebook Comments