Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ως πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Γιούνκερ προανήγγειλε, εν όψει της επίσκεψης, τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό και παράλληλα αναγνώρισε για ακόμη μία φορά τις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.

«Προτεραιότητά μου, ως προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά», τόνισε.

Ο νέος πρόεδρος της Κομισόν θέλησε επίσης να στείλει «ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας».

Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά και με τις εν εξελίξει ζυμώσεις για τη στελέχωση της Κομισιόν από τους νέους επιτρόπους.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα πρότεινε στον κ. Γιούνκερ ως υποψήφιο επίτροπο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος διεκδικεί -σύμφωνα με πληροφορίες- το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, τομέα που αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο.

Το πρόγραμμα

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο κ. Αβραμόπουλος.

Facebook Comments