Ναι. Από κει βγήκε ο κ. Παυλόπουλος και τώρα τον έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας που τον ανέδειξε, έχει αλλάξει πλέον πεδίο στην αναίσχυντη ψευδολογία του. Άλλαξε τροπάριο. Τώρα στάζει μέλι το στόμα του όταν μιλάει για τον κ. Τραμπ και την κα Μέρκελ που άλλοτε τους έβριζε. Κατάλαβε ότι οι αντιιμπεριαλιστικές παιδικότητες των αγανακτισμένων είναι πλέον παρωχημένες για τους στόχους και τα συμφέροντά του.

Τις επανέλαβε όμως ο ΠτΔ από το πλέον επίσημο βήμα: το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, το επονομαζόμενο «Ελληνικό Νταβός». Ανοίγοντας, ως οικοδεσπότης, τις εργασίες, αναμάσησε για άλλη μια φορά τα περί «Μινώταυρου του φιλελευθερισμού». Αν και τα έχει κυκλοφορήσει και σε βιβλίο, δεν έχει χωνέψει αυτά που λέει. Δεν έχει χωνέψει ούτε ότι οφείλει να είναι υπεράνω κομμάτων. Κυρίως, δεν έχει χωνέψει ότι εκπροσωπεί τη χώρα και ότι τον ακούν και άτομα που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις στην ΕΕ, άτομα που αποφασίζουν για την τύχη μας, αλλά και άτομα που έχουν στοιχειώδη λογική.

Συγκεκριμένα μας είπε ότι οι αγορές δρουν «ανεξέλεγκτα» και ότι «μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να επηρεάσουν καθοριστικώς το κόστος δανεισμού κάθε χώρας σ΄ όλον τον Πλανήτη, ιδίως δε το κόστος δανεισμού χωρών που, εξαιτίας της ιδιοσυστασίας της οικονομίας τους, είναι περισσότερο εκτεθειμένες και ανυπεράσπιστες έναντι αυτών των οικονομικών κολοσσών».

Ξέχασε ότι για 10 χρόνια οι «οικονομικοί κολοσσοί» δάνειζαν σε μας τους «ανυπεράσπιστους» εκατοντάδες δισ. ευρώ με μικρό «κόστος δανεισμού» (επιτόκιο), μη δίνοντας την δέουσα προσοχή στις οικονομικές συνέπειες των 865.000 προσλήψεων ή επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, που έγιναν με τη δική του βούλα την πενταετία Καραμανλή (ΤΑ ΝΕΑ, 6/7/2013). Μόνο όταν η ΕΕ άρχισε να φωνάζει για τα ψεύτικα στοιχεία που της έδινε η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβαν το λάθος τους. Και αυτό το λάθος το πλήρωσαν ακριβά οι «ανεξέλεγκτοι» ιδιώτες δανειστές: έχασαν το 75% των χρημάτων τους στο PSI.

Και τώρα ακούν σκεπτικοί τον κ. Τσίπρα να τους προτρέπει να επενδύσουν και να ξαναδανείσουν. Και θυμούνται ότι ο αντιιμπεριαλιστής και αντισυστημικός ΠτΔ δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγήκε από τα σπλάχνα του κόμματος που ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Και αναρωτιούνται πόσους άλλους τέτοιους στεγάζει αυτό το κόμμα και ποια τύχη τους περιμένει αν τυχόν ξαναβάλουν λεφτά στην Ελλάδα.

Επιπλέον υπάρχουν και οι πολίτες που πίστεψαν τις κρατικίστικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που τις πλήρωσαν ακριβά και που κουμπώνονται όταν ακούν από στέλεχος της ΝΔ «μια από τα ίδια». Γι’ αυτό και έχουν καθηλώσει δημοσκοπικά τα ποσοστά της ΝΔ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το παράδειγμα για την τήρηση του νόμου

Για να καθησυχάσει όλους αυτούς, θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει σαφές ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει σχέση με την παλιά ΝΔ, ούτε με τον κ. Παυλόπουλο. Θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική για λογαριασμό του κόμματός του, να κατονομάσει τα λάθη (όχι τα πρόσωπα) και να υποσχεθεί ότι δεν θα επαναληφθούν. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να βάλει η ΝΔ αέρα στα πανιά της και να εκτινάξει τα ποσοστά της. Και αυτό συμφέρει ακόμα και αυτούς που έκαναν τα λάθη. Συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να τους φοβηθεί.

Υ.Γ. Συνοπτικός απολογισμός Προκόπη Παυλόπουλου

 

Facebook Comments