Διχασμένη ως προς την επανέναρξη αγοράς ομολόγων εμφανίστηκε η BoE, σύμφωνα με τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης. Όπως και τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, έτσι και στη συνεδρίαση του Απριλίου 3 μέλη (μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Mervyn King) της 9μελούς επιτροπής ψήφισαν υπέρ της επέκτασης της στήριξης, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για τη διατήρηση των επιτοκίων στο 0,50%.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει και πάλι τις αγορές assets εντός του 2013 λόγω της στασιμότητας της βρετανικής οικονομίας. Ωστόσο, τα πρακτικά δεν έδειξαν κάποια διαφοροποίηση και κλίση προς αυτή την κατεύθυνση, τουλάχιστον αναφορικά με την επόμενη συνεδρίαση του Μαϊου.

Ως προς τις οικονομικές ανακοινώσεις, έκπληξη προκάλεσε η μείωση των επιδομάτων ανεργίας το Μάρτιο κατά 7.000 έναντι εκτιμήσεων για αμετάβλητη μέτρηση από το Φεβρουάριο.

Το ποσοστό ανεργίας ILO διαμορφώθηκε στο 7,9%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για σταθεροποίηση στο 7,8%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο του 2012, όταν επίσης είχε διαμορφωθεί στο 7,9%.

Πιέσεις δέχεται η στερλίνα με την ισοτιμία GBPUSD να υποχωρεί και κάτω από το επίπεδο του 1,5300.

Facebook Comments