Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στο 4,144% με πτώση κατά 1,7% από τα επίπεδα της Παρασκευής, επιστρέφοντας στα  επίπεδα όπου βρισκόταν πριν από έναν μήνα, ενώ από τις αρχές του Μαρτίου το yield του έχει υποχωρήσει κατά 8%.

Η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,437% με πτώση 1,80% από τα επίπεδα της Παρασκευής και 8,5% από τις αρχές του μήνα. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται σήμερα στο 3,84% από 3,86% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Μέσα σε μόλις επτά συνεδριάσεις ο τζίρος στη δευτερογενή αγορά των ελληνικών ομολόγων (ΗΔΑΤ) αγγίζει τα 273 εκατ. ευρώ και βρίσκεται μόλις στα… μισά ολόκληρου του τζίρου που σημειώθηκε στην αγορά το 2017 συνολικά, ο οποίος είχε φτάσει τα 555 εκατ. ευρώ, ενώ ξεπερνά τον τζίρο που σημειώθηκε το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017, το διάστημα δηλαδή που ακολούθησε την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αλλά και το swap των ομολόγων του PSI που έδωσε νέο αέρα στην ρευστότητα τη αγοράς.

Πιο αναλυτικά, από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου ο τζίρος στην ΗΔΑΤ κινήθηκε γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, την περασμένη Τετάρτη 7 Μαρτίου ενισχύθηκε στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή εκτινάχθηκε στα 86 και τα 59 εκατ. ευρώ, που αποτελούν και τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα στο τελευταίο 12άμηνο, μετά και την είδηση ότι ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα στην έκδοση 12μηνου έντοκου γραμματίου.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments