Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 4,16% με πτώση της τάξης του 1,4% από χθες και στα επίπεδα που βρισκόταν στις 9 Φεβρουαρίου όταν και ξεκίνησε το πρόσφατο sell-off που έσβησε σημαντικό μέρος του ράλι που είχε σημειωθεί στην αγορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,397% με πτώση της τάξης του 1,5% από χθες, ενώ στο η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στο 3,76% από 3,80% χθες.

Ο τζίρος στην ΗΔΑΤ συνεχίζει να κινείται σε υψηλά 12μήνου με τους αγοραστές να έχουν τα ηνία αφού χθες από τα συνολικά 66 εκατ. ευρώ, τα 43 εκατ. ευρώ ήταν εντολές αγορών. Όπως αναφέραμε και χθες, η κινητοποίηση που σημειώνεται από τις αρχές του Μαρτίου στην αγορά ελληνικών τίτλων αποδεικνύει το απόλυτο comeback των επενδυτών.

Ο όγκος συναλλαγών δε ξεπερνά τα δύο τρίτα του τζίρου που σημειώθηκε ολόκληρο το 2017 αλλά ολόκληρο το 2016, αφού στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις αγγίζει τα 340 εκατ. ευρώ, την στιγμή που το 2017 συνολικά διαμορφώθηκε στα 555 εκατ. ευρώ και το 2016 στα 519 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μηνός, ο τζίρος του Μαρτίου οδεύει να σπάσει ρεκόρ πολλών ετών, αφού ήδη τα επίπεδα του θυμίζουν το 2014.

Για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων το σημαντικό είναι πως έχει πια εξαλειφθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος ρήξης με τους πιστωτές και εκτροχιασμού του προγράμματος, αφού οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας-Θεσμών είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ το γεγονός ότι το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους μπαίνει και επίσημα πλέον στο τραπέζι, αυξάνει τις προοπτικές για τους ελληνικούς τίτλους, καθώς το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζεται.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments