Μία παγκόσμια ηρωίδα, ένας βίαιος χωρισμός και ένας τρομακτικός εφιάλτης στις νέες ταινίες της εβδομάδας.

«Tomb Raider: Lara Croft»

Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας. Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας…

Σκηνοθεσία: Ρορ Ούθαγκ
Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου

«Τα μυστήρια της Σικελίας»

Ένας 13χρονος εξαφανίζεται από το χωριό του και η απραξία των ενηλίκων οδηγεί τη συνομήλικη φίλη του στην απόφαση να αναζητήσει μόνη της τα ίχνη του.

Σκηνοθεσία Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα με τους: Τζούλια Γιεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίνε Μουσαλάρι

«Τυφλή αγάπη»

Μια κοπέλα που «αποδίδει ηχητικά», δηλαδή περιγράφει με λόγια ταινίες για άτομα με προβλήματα όρασης, συναντά έναν έμπειρο φωτογράφο που τυφλώνεται σταδιακά.

Σκηνοθεσία Ναόμι Καβάσε με τους: Μασατόσι Ναγκάσε, Αγιάμε Μισάκι, Τατσούγια Φούτζι

«Μετά τον χωρισμό»

Η Μιριάμ και ο Αντουάν μοιράζονται την κηδεμονία του γιου τους Ζουλιάν. Εκείνος θέλει να μείνει μαζί της, αλλά σταδιακά διαπιστώνει πως είναι παγιδευμένος ανάμεσα σε μια φοβισμένη, υπερπροστατευτική μητέρα κι έναν ανεξέλεγκτα βίαιο πατέρα.

Σκηνοθεσία Ξαβιέ Λεγκράν με τους: Λεά Ντρικέ, Ντενίς Μενοσέ, Τομά Γκιοριά

«Μούσα»

Ένας καθηγητής Λογοτεχνίας βρίσκεται σε σοκ μετά την αυτοκτονία της κοπέλας του, την οποία διαδέχεται ένας επαναλαμβανόμενος βίαιος εφιάλτης. Σύντομα συνειδητοποιεί πως όσα βλέπει στον ύπνο του συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία Χάουμε Μπαλαγκουέρο με τους: Έλιοτ Κόουαν, Φράνκα Ποτέντε, Άννα Ουλάρου, Λεονόρ Γουότλινγκ

«Ένας ξένος στην πόλη»

Καταλαβαίνοντας πως τα αφεντικά του τον προορίζουν για απόλυση και μαθαίνοντας πως η γυναίκα του σκοπεύει να τον εγκαταλείψει, ο φιλότιμος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Μεξικό, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του. Αυτό κινητοποιεί μια σειρά από κακοποιούς, αστυνομικούς και μισθοφόρους, ακόμη και το τοπικό καρτέλ ναρκωτικών.

Σκηνοθεσία Νας Έτζερτον με τους: Ντέιβιντ Ογιέλοου, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έντγκερτον, Αμάντα Σέιφριντ

 

 

Facebook Comments