Τα όρια αντοχής των λαών έναντι των επιβαλλόμενων πολιτικών λιτότητας καταδεικνύει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο, το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

«Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών καταδεικνύει τα όρια της αντοχής των λαών και τα όρια μιας λιτότητας που αποσταθεροποιεί ευθέως το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.  Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη, πρέπει να πάρει και η Ελλάδα» διαμήνυσε ο Δ. Δασκαλόπουλος.

Εκφράζοντας ωστόσο, ένα ψήγμα αισιοδοξίας, κατέστησε σαφές πως «Για πρώτη φορά, υπάρχει φως στον ορίζοντα.  Αλλά έχουμε μπροστά μας ανηφόρα.  Η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν συνεχιστεί η ύφεση.  Από τις περικοπές και τους φόρους πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά προς τον περιορισμό του κράτους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη φορολογική δικαιοσύνη.  Άλλος δρόμος για την ανάπτυξη δεν υπάρχει. Ειδικά για το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας, που απειλεί να γονατίσει όσες βιομηχανίες απομένουν, έχουμε πάρει πολλές διαβεβαιώσεις, αλλά περιμένουμε τη λύση.  Και θέλω να προειδοποιήσω ότι η ελληνική βιομηχανία  δεν θα δεχτεί μισιακές λύσεις και εκπτώσεις σ’ ένα θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωσή της».

Facebook Comments