Κέρδη στην Ευρώπη μετά τις 4ήμερες απώλειες

Bloomberg

Κέρδη στην Ευρώπη μετά τις 4ήμερες απώλειες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων. Αντίθετα,στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται ο κλάδος της εξόρυξης, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1%, παράλληλα με την πτώση στην τιμή του χρυσού και του χαλκού.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται η δημοπράτηση ομολόγων από την Ισπανία και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που πιθανόν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,45%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο +0,48%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει +0,25% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται +0,72%. Αντίστοιχα θετική είναι η εικόνα στη Μαδρίτη ο Ibex 35 βρίσκεται στο +0,70% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει +0,65%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της πολυεθνικής τροφίμων Nestle πέφτει -1,48%, καθώς οι πωλήσεις ήταν μικρότερες του στόχου για το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, απώλειες -4,53% καταγράφει η μετοχή της Nobel NV, που ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως  ξεκινά σήμερα στην Ουάσινγκτον η διήμερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των 20 (G-20).