Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων. Αντίθετα,στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται ο κλάδος της εξόρυξης, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1%, παράλληλα με την πτώση στην τιμή του χρυσού και του χαλκού.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται η δημοπράτηση ομολόγων από την Ισπανία και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που πιθανόν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,45%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο +0,48%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει +0,25% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται +0,72%. Αντίστοιχα θετική είναι η εικόνα στη Μαδρίτη ο Ibex 35 βρίσκεται στο +0,70% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει +0,65%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της πολυεθνικής τροφίμων Nestle πέφτει -1,48%, καθώς οι πωλήσεις ήταν μικρότερες του στόχου για το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, απώλειες -4,53% καταγράφει η μετοχή της Nobel NV, που ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως  ξεκινά σήμερα στην Ουάσινγκτον η διήμερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των 20 (G-20).

Facebook Comments