Οι προσδοκίες για τη σημερινή εικόνα των αγορών φαίνεται ότι είναι ελαφρώς θετικές καθώς το δολάριο και το γεν υποχωρούν σε σχέση με τα νομίσματα που σχετίζονται με το ρίσκο, ενώ ανοδικά διαπραγματεύονται και οι δείκτες των ευρωπαϊκών μετοχών.

Η πιο αισιόδοξη είδηση σήμερα-μέχρι στιγμής- προέρχεται από την Ισπανία, η οποία πούλησε 10ετή ομόλογα με τη χαμηλότερη απόδοση από το Σεπτέμβρη του 2010. Συνολικά από τις δημοπρασίες ομολόγων άντλησε 4,71 δισ. ευρώ, πάνω από το στόχο για 4,5 δισ. ευρώ. Η μέση απόδοση στα 10ετή ομόλογα διαμορφώθηκε στο 4,612%, κάτω από το 4,898% αντίστοιχης δημοπρασίας του Μαρτίου. Μετά τα αποτελέσματα της δημοπρασίας το ευρώ διέγραψε την περί των 25 μονάδων πτώση του και διαπραγματεύτηκε πάνω από το 1,3050 έναντι του δολαρίου.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μίλησε στο Bundestag (Κάτω Βουλή) λίγο πριν εγκριθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου με 487 ψήφους «υπέρ» έναντι 102 «κατά». Ο Schaeuble δήλωσε ότι αναμφίβολα το ποσό του πακέτου θα περιοριστεί στα 10 δισ. ευρώ και προειδοποίησε ότι μια κατάρρευση της Κύπρου θα συνιστούσε τεράστιο ρίσκο για άλλες χώρες. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος αποκάλυψε την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας που θα ελέγχει τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες κάθε χώρας.

Στη Βρετανία, πτώση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάρτη, οδηγώντας τη στερλίνα σε χαμηλά 13 ημερών.

EURUSD: Ημερήσιο Γράφημα

Facebook Comments