Δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε, οι προοπτικές των συνομιλιών με την Ελλάδα είναι περισσότερο θετικές τώρα, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά προσθέτει ότι υπάρχουν ακόμη μια σειρά ζητημάτων που χρήζουν επίλυσης.

Δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους διαπραγματευτές των δανειστών στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος επίσης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», αλλά είναι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία, αφού ο ρυθμός των συζητήσεων έχει επιταχυνθεί.

Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ συντονίζονται, ώστε να βρεθεί μια καλή λύση για τη χώρα, ανέφερε.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει θετική δήλωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, η οποία θα αναφέρει ότι έχουν υπάρξει θετικά βήματα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί η συμφωνία.

Facebook Comments