1.Ξεκινήστε σωστά την ημέρα  καταναλώνοντας το πρωϊνό σας γεύμα.Βάζετε στο μπλέντερ άπαχο γάλα,μπανάνα και κατεψυγμένα  φρούτα του δάσους(φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα) και χτυπάτε τα υλικά μέχρι ν’αναμειχθούν καλά! Ένας από τους πολλούς τρόπους να προσφέρετε  στον εαυτό σας την απαιτούμενη ενέργεια καθώς και ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

2. Καταναλώστε μία μερίδα φρούτου μαζί με τα δημητριακά πρωϊνού και το γάλα.Καθιερώστε το καθημερινά  τις πρωϊνές ώρες ώστε να μην ξεχαστεί μέσα στους έντονους ρυθμούς της ημέρας.

3. Καταναλώνετε ως ενδοιάμεσο σνακ ή ελαφρύ γεύμα στο γραφείο ψητά λαχανικά και τυρί χαμηλών λιπαρών τυλιγμένα σε τορτίγια ολικής αλέσεως.

4.Επιλέγετε μεγαλύτερη ποικιλία λαχανικών όταν φτιάχνετε σπιτική πίτσα. Προσθέστε μπρόκολο, κολοκύθι, σπανάκι, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές και ντομάτα.

5.Παρασκευάστε στο σπίτι  σουβλάκια λαχανικών στο γκριλ για όλη την οικογένεια!Χρησιμοποιήστε εναλλάξ κομμένες μελιτζάνες, κολοκύθια, πολύχρωμες πιπεριές,κρεμμύδια και μανιτάρια.Αποτελεί ιδανική λύση  για τα παιδιά που δεν καταναλώνουν εύκολα σαλάτες.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με διάφορα φρούτα όπως ανανά,ακτινίδιο, μπανάνα και άλλα της επιλογής σας.

6.Δώστε χρώμα και γεύση στην ομελέτα που φτιάχνετε,προσθέτωντας μπρόκολο, μανιτάρια,πιπεριές, ντομάτα και κρεμμύδι!

7.Φροντίστε να έχετε μόνιμα φρούτα εποχής σε κοινή θέα –π.χ στο τραπέζι της κουζίνας ή στο σαλόνι-Η οπτική επαφή με φρούτα εύκολα σας υπενθυμίζει την πιθανή μειωμένη ή ανεπαρκής πρόσληψή τους.Πριν τελειώσει η ημέρα θέστε στόχο τις 5μερίδες φρούτων και λαχανικών.

8.Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικό πουρέ μήλου(applesauce) ή αχλαδιού(χωρίς ζάχαρη) και καταναλώστε το είτε ως συνοδευτικό κρέατος (χοιρινό, γαλοπούλα) είτε ως επάλειψη στο ψωμί ή και συστατικό γλυκισμάτων (κέικς).

9.Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε χορτόσουπες κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι προλαμβάνουν λοιμώξεις,προσφέροντας πολύτιμες βιταμίνες και φυτοχημικά συστατικά.

10.Χρησιμοποιείστε τα φρούτα και τα λαχανικά σαν βάση για διάφορα ντιπ.Συνδυάστε κριτσίνια ολικής άλεσης με ντιπ από αρακά ή σάλτσα μήλου για να μετριάσετε την πείνα σας.

 

Facebook Comments