Έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και δηλώσεις που έχουν κάνει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στο Eurogroup δεν αναμένεται συμφωνία. Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, προσδοκά μία δήλωση που θα ποτελέσει μήνυμα προς την ΕΚΤ, ώστε να υπάρξει χαλάρωση στο θέμα της ρευστότητας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης και οι θέσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Facebook Comments