Νέα μεγάλη εθελουσία έξοδο εργαζομένων σχεδιάζει ο όμιλος ΟΤΕ για τη μητρική εταιρεία και την Cosmote, υπό την αίρεση ωστόσο τυχόν ρυθμίσεων γενικού περιεχομένου από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Θα αφορά περιπτώσεις που βρίσκονται κοντά σε σύνταξη, αλλά και άλλους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να λάβουν ένα χρηματικό ποσό και να αποχωρήσουν.

Για τις προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος παράλληλα έχει δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των δανείων του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού του ΟΤΕ, συνολικού ύψους 151 εκατ. ευρώ.

Εχει προηγηθεί σχετική συμφωνία του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείου Ασφαλίσεων Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) με τον ΟΤΕ έπειτα από πρόταση της διοίκησης του Οργανισμού.

Το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού του ΟΤΕ κινδυνεύει με κατάρρευση (αδυναμία καταβολής των εφάπαξ), καθώς τα έσοδα που έχει -και προέρχονται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων- δεν επαρκούν πλέον για την αποπληρωμή των δανείων που ελήφθησαν σε άλλες χρονικές περιόδους -2006 και 2010- από τον ΟΤΕ (όχι από πιστωτικά ιδρύματα), προκειμένου να μπορεί να αντέξει την καταβολή των εφάπαξ σε όσους έφυγαν από τον Οργανισμό με τη μεγάλη εθελουσία των 5.500 εργαζομένων.

Facebook Comments