Οι ανησυχίες που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Ουκρανία υπερτερούν της ανακούφισης που προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις των πολύ ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων, οδηγώντας τους αμερικανικούς δείκτες να ξεκινήσουν τις σημερινές συναλλαγές τους με απώλειες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones  υποχωρεί κατά 0,58% στις 17.022,01 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,48% στις 4.547,53 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,46% στις 1.990,75 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Williams-Sonoma υποχωρεί κατά 11%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 58-63 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ξεπεράσουν τα 66 σεντς.

Απώλειες 2,9% σημειώνει η Abercrombie & Fitch, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 12,9 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 2 Αυγούστου ή 17 σεντς ανά μετοχή, έναντι του των 11,4 εκατ. δολαρίων του προηγουμένου έτους ή 14 σεντς ανά μετοχή.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 4,2% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας, η οποία αναθεώρησε την αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για ανάπτυξη 4%.

Οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 3,9%, χαμηλότερα από την αρχική μέτρηση του 4%. Η βελτίωση όμως ήρθε λόγω της αύξησης των επενδύσεων σε ακίνητα και εξοπλισμό, ενώ και η αύξηση των καθαρών εξαγωγών ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις τους σε ακίνητα κατά 9,4% και σε εξοπλισμό κατά 10,7%. Επίσης, η αύξηση των εξαγωγών αναθεωρήθηκε στο 10,1% από 9,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ η αύξηση των εισαγωγών μειώθηκε στο 11% από 11,7%. Οι καταναλωτικές δαπάνες, η βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, ήταν αμετάβλητες.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 1 χιλ. φτάνοντας στις 298 χιλ. και παραμένοντας κοντά σε χαμηλά οχτώ ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση των αιτήσεων στις 300 χιλ.

Facebook Comments