Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ της νομισματικής πολιτικής της Fed και της ΕΚΤ θα οδηγήσουν το ευρώ χαμηλότερα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το δολάριο θα γίνει «ισχυρό» νόμισμα, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων είναι διαχειρίσιμες, τονίζει σε σημερινή της έκθεση η SocGen.

Το κλειδί για το δολάριο είναι τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία για την ώρα είναι ανάμικτα. Η μείωση της ανεργίας, θα πρέπει να ακολουθηθεί και από την αύξηση του εισοδήματος το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Σύμφωνα με τη SocGen, αν τις επόμενες δυο εβδομάδες τα μακροοικονομικά στοιχεία για την Αμερική είναι θετικά, αυτό θα βοηθήσει το δολάριο να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το δολάριο είναι περισσότερο πιθανό να ενισχυθεί έναντι των JPY, AUD, NZD, GBP και CAD, παρά με το ευρώ και τα άλλα νομίσματα της περιοχής.

Η SocGen βλέπει ως πιθανή μια νέα πτώση του AUD/USD κάτω από τα 0,9000 από τις αρχές του Σεπτέμβρη, ενώ το GBP/USD αναμένεται να κερδίσει λίγο χρόνο πριν από την επόμενη πτώση. Σχετικά με το USD/JPY βλέπει άνοδο προς τα 105,00 γεν όπου και θα υπάρξει διαμόρφωση ενός νέου εύρους συναλλαγών.

Facebook Comments