Ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

ΣΚΑΪ

Ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στην τελική ευθεία ενόψει της αυριανής (Τρίτη) έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι μπαίνει η κυβέρνηση. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μάξιμου με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλου και το Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα συγκεντρωθούν παρουσία του πρωθυπουργού οι πέντε υπουργοί που θα μεταβούν στο Παρίσι για να οριστικοποιηθούν οι οριστικές ελληνικές θέσεις στην διαπραγμάτευση.

Την Τρίτη πρωί το οικονομικό επιτελείο αναχωρεί για τη γαλλική πρωτεύουσα, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει μια πρώτη συνάντηση με εκπρόσωπους των δανειστών όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν πέραν του πακέτου των φοροελαφρύνσεων ο φετινός προϋπολογισμός, το δημοσιονομικό κενό του 2015 αλλά και το χρηματοδοτικό κενό.

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας, που αφορούν 500.000 άτομα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν υπάρχουν, καθώς δημιουργούν καταστάσεις τύπου Αργεντινής. «Δεν είναι συνετό να λες για κόκκινες γραμμές όταν πας σε μια συζήτηση υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» δήλωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τη γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στον σταθμό μας ότι «οι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια και τις θυσίες των πολιτών αλλά και της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια».