Τρεις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης στη νότια Γαλλία, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Η τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», με επίσημο ανακοινωθέν της, διεκδίκησε νωρίτερα την πατρότητα της επίθεσης και ομηρείας, νωρίτερα εντός της ημέρας, χαρακτηρίζοντας τον νεαρό Μαροκινό δράστη Ρεντουάν Λακντίμ «στρατιώτη του χαλιφάτου».

Ο δράστης της ομηρείας σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ έπεσε νεκρός, μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Νωρίτερα:

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, χωρίς να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας “στρατιώτης του χαλιφάτου” πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Νωρίτερα:

Νεκρός είναι ο δράστης της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στη πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο κατάστημα και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τον σταθμό BFM-TV, ο δράστης είχε ζητήσει την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 2 νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία. Το θύμα φέρεται να είναι ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ.

Ο δράστης που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο κατάστημα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό τουλάχιστον 8 άτομα. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα ενώ καθ οδόν βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Νωρίτερα:

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πόλη Τρεμπ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, οι αρχές βρίσκονται στο σημείο της ομηρίας, ενώ δεν προχώρησε σε περισσότερες πληροφορίες.

 

 

⚠️ Intervention de police en cours à dans l. La priorité est à lintervention des forces de police et de secours. Plus dinformations à venir sur ce compte, ne diffusez pas de rumeurs ⬇️

 

 

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημα του το Reuters, ο δράστης που κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων δηλώνει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση της ομηρίας μετέδωσε και το ραδιόφωνο Europe 1, το οποίο ανέφερε ότι ένας ένοπλος κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ.

Facebook Comments