Απρόθυμες να κλιμακώσουν την ένταση με την Ρωσία, ως αντίδραση στην υπόθεση Σκριπάλ κρίνει γενικά τις ευρωπαϊκές χώρες άρθρο του Bloomberg που κάνει σχετική αναφορά και στη στάση της  Ελλάδας.

«Παρότι οι  Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν αλληλεγγύη στη Σύνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να πλησιάσει τον αριθμό των 23 Ρώσων διπλωματών που απέλασε η Τερέζα Μέι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός που αποφάσισαν άλλες χώρες ήταν 4 διπλωμάτες. Σε αυτόν τον αριθμό έφτασαν Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία. Η Ιρλανδία, η Κροατία και οι παραδοσιακά αντι-ρωσικές χώρες Λιθουανία και Εσθονία επίσης μπήκαν στον χορό των απελάσεων. Μαζί τους και η Τσεχία- μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς αξιωματούχος της Μόσχας άφησε να εννοηθεί ότι ο νευροτοξικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση μπορεί να έχει παραχθεί στην πρώην Τσεχοσλοβακία», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου που ακολούθως συγκρίνει το βαθμό της αντίδρασης διάφορων ευρωπαϊκών χωρών  με κριτήριο το βαθμό στελέχωσης των πρεσβειών τους στη


 

Facebook Comments