Α. Σαμαράς: Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ - Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%

MarketNews

Α. Σαμαράς: Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ - Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% ανακοίνωσε ο μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αμέσως μετά τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αλλά πρέπει να τελειώσει ταδιακά για να μη γυρισουμε στα ελλείμματα», υπογράμμισε.

Προανήγγειλε ακόμη περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, αλλά κοιτάζει μπροστά. «Περνάμε από τη διεθνή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους ένστολους ανακοίνωσε ότι «η αποφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμου» και ότι θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή των αποδοχών τους.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση» και ότι «οι άξιοι και οι εργατικοί πρέπει να αμείβονται και οι ανάξιοι να παραμερίζονται».

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, αλλά κοιτάζει μπροστά. «Περνάμε από τη διεθνή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας», σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ λαϊκισμού».

«Η Ελλάδα βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της. (...) Υπάρχουν βεβαια και εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλαξει τίποτε, δεν ήθελαν π.χ. να τελειώσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση με μένος σε κάθε επένδυση, απειλούν τον επενδυτή που δίνει θέσεις εργασίας και εισόδημα, τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Λένε ψέματα», υποστήριξε.