Στο «Ένα Περιστέρι κάθισε σε ένα κλαδί διαλογιζόμενο στην ύπαρξη» ο χρυσός λέοντας

MarketNews

Στο «Ένα Περιστέρι κάθισε σε ένα κλαδί διαλογιζόμενο στην ύπαρξη» ο χρυσός λέοντας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή λήξης, η oποία είχε μεγάλο θριαμβευτή τον Σουηδό Ρόι Άντερσον που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα της διοργάνωσης για την ταινία  «Ένα Περιστέρι κάθισε σε ένα κλαδί διαλογιζόμενο στην ύπαρξη».

Η ταινία του Ρόι Άντερσον κλείνει την άτυπη τριλογία του, πάνω στο τί είναι να είσαι άνθρωπος. Η αρχή έγινε πριν δεκατέσσερα χρόνια με το ορόσημο «Songs from the Second Floor» ενώ η συνέχεια ήρθε το 2007 με το «You, the Living».

Στην υπόθεση της ταινία, ο Σαμ και ο Τζόναθαν, δύο πλανόδιοι πωλητές, σαν τους σύγχρονους Δον Κιχώτη και Σάντσο Πάντσα, πλασάρουν είδη νεωτερισμού, σε μια καλειδοσκοπική περιπλάνηση μέσα από το ανθρώπινο πεπρωμένο. Ένα ταξίδι που μας δείχνει την ομορφιά των μοναδικών στιγμών, την μικρότητα των άλλων, το χιούμορ και την τραγωδία που είναι μέσα μας, το μεγαλείο της ζωής, καθώς και την αδυναμία της ανθρωπότητας.
Το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι για την ταινία «Λευκές Νύχτες Ενός Ταχυδρόμου», ενώ το βραβείο σεναρίου κέρδισε η ιρανική παραγωγή «Tales». Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας «Hungry Hearts», Άλμπα Ρορβάχερ και Άνταμ Ντράιβερ, απέπασε τα βραβεία ερμηνείας, ενώ το μεγάλο βραβείο της επιτροπής πήγε στην ταινία του Τζόσουα Οπενχάιμερ «The Look of Silence».

Τα βραβεία

Χρυσός Λέοντας
«A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence» του Ρόι Άντερσον

Βραβείο Σκηνοθεσίας
Αντρέι Κοντσαλόφσκι για το «Οι Λευκές Νύχτες του Ταχυδρόμου»

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής
«The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας
Άλμπα Ρορβάχερ, («Hungry Hearts»)

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας
Άνταμ Ντράιβερ, («Hungry Hearts»)

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι
Ρομέν Πολ, («Le Dernier Coup De Marteau»)

Βραβείο Σεναρίου
«Tales» της Ραχσάν Μπανί - Ετεμάντ

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής
«Sivas» του Καάν Μουτζετζί (Τουρκία)