Τα μέτωπα των τραπεζών είναι ανοιχτά, αφού ο χρόνος που έχει δώσει η τρόικα για τις αυξήσεις κεφαλαίου έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Οι τράπεζες και κυρίως Alpha και Πειραιώς ολοκληρώνουν τις επαφές τους με ξένα funds προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ξένοι ζητούν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Η μετοχή της Eurobank βρίσκεται πλέον στα… τάρταρα με απώλειες 12,74%, στα 0,322 ευρώ και της Εθνικής σε πολυετή χαμηλά, υποχωρώντας κατά 5,36%, στα 0,83 ευρώ. Αντιθέτως, η «ετοιμότητα» για τις αυξήσεις σε Alpha και Πειραιώς, έδωσε μικρή ώθηση στα χαρτιά 2,17% και 0,45% αντίστοιχα.

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και έκτη πτωτική από τις 25 Φεβρουαρίου για τον γενικό δείκτη, με τα κέρδη από την αρχή του χρόνου να έχουν περιοριστεί μόλις στο 2%. Οι απώλειες ήταν οριακές την Τετάρτη, μόλις κατά 0,38%, στις 963,45 μονάδες, με τις τράπεζες να αποτελούν πλέον τον αδύναμο κρίκο.

Από εκεί και πέρα το κλίμα παραμένει βαρύ για την αγορά, αφού εκτός από τις τράπεζες δεν υπάρχουν εξελίξεις και καταλύτες για κάτι διαφορετικό. Η αγορά περιμένει να ακούσει κάποια καλά νέα από την πορεία των εσόδων και κυρίως από τις αποκρατικοποιήσεις. Αν και υπάρχει η διαβεβαίωση εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ότι οι ημερομηνίες για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ θα τηρηθούν, η αγορά διαπιστώνει καθυστερήσεις και έχει τις αμφιβολίες της. Ως προς τον ΟΠΑΠ εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ για το μονοπώλιο, ενώ για τη ΔΕΠΑ το γαιοπολιτικό παιχνίδι ΗΠΑ – Ρωσίας, ενδεχομένως να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Κάποιες εντολές σε μη τραπεζικά τραπεζικά χαρτιά του 25άρη, σημαίνουν ότι εξακολουθεί να ξεχωρίζει η «ήρα από το στάρι». Κλείσιμο με κέρδη περίπου 1,4% για τον ΟΛΠ, στα 18,90 ευρώ, στο 1,82 ευρώ ενισχύθηκε η Ελλάκτωρ, στα 5,92 ο ΟΤΕ, στα 8,52 η Motor Oil, στα 2,25 ευρώ η Ιντραλότ, στα 6,96 ο ΟΠΑΠ, στα 4,89 ευρώ η ΕΧΑΕ, λίγο πάνω από τα 7 ευρώ η Jumbo.

Facebook Comments