Η ισοτιμία EURUSD διαπραγματεύεται μόλις μια ανάσα από το 1,3100 αφού φαίνεται ότι επωφελείται από το ευρύτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές σήμερα.

Το οικονομικό ημερολόγιο δεν περιλαμβάνει ανακοινώσεις σημαντικής βαρύτητας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η συνέχιση της συνόδου της G20 στην Ουάσινγκτον.

Κυρίαρχο θέμα της συνόδου των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών αναμένεται η δημοσιονομική σύσφιξη παγκοσμίως. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της θέσπισης ορίων ή όχι στη μείωση των κρατικών χρεών και ελλειμμάτων μετά το 2016, ζήτημα που προκαλεί διαφωνίες.

Οι ανακοινώσεις κατά την ευρωπαϊκή συνεδρίαση ήταν οι εξής: Πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού στη Γερμανία κατά -0,2% το Μάρτιο, το πλεόνασμα τρεχούμενου λογαριασμού το Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη από τα 13,8 δισ. ευρώ στα 16,3 δισ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις και η πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία το Φεβρουάριο κατά -2,5% σε μηνιαία βάση από πτώση -1,4%.

Σε υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε και η ισοτιμία GBPUSD στην περιοχή του 1,5360/65, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη των commodity currencies έναντι του δολαρίου με το NZD να ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 0,7%.

Facebook Comments