Κατά μία βαθμίδα από “Β-” σε “Β” αναβαθμίζεται το ελληνικό χρέος από την S&P γεγονός που σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενα κρίσιμο “δρομολόγιο” στο τέλος του οποίου είναι η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και η επικύρωση της βιωσιμότητάς του.

Αναλυτές των Bank of America Merrill Lynch και Commerzbank δήλωναν πρόσφατα στο πρακτορείο Bloomberg πως η S&P θα αναφέρει στην έκθεσή της ότι το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα επιδοκιμάζει τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται από τις πολλές ανισότητες του παρελθόντος.

Άλλοι αναλυτές προέβλεψαν ότι επίκεινται και άλλες αναβαθμίσεις, καθώς κάτι αντίστοιχο πρόκειται να κάνουν η Fitch στις 21 Νοεμβρίου και η Moodys στις 28 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Αυγούστου η Moodys αναβάθμισε την Ελλάδα στην κλίμακα «Caa1», ενώ η Fitch τον Μάιο του 2014 ανέβασε την Ελλάδα στην κλίμακα «B», που είναι και η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας μεταξύ των τριών κυριότερων διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Είναι πλέον εμφανές ότι το κλίμα αλλάζει στο εξωτερικό για την Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την προ τριετίας κατάσταση.

Facebook Comments