Ν. Μηταράκης: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;

MarketNews

Ν. Μηταράκης: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ; , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Θεσσαλονίκη:

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη Ελληνική Οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων επέστρεψε στο μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης.

Το Α΄ Εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δις € στην Ελληνική Οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται.

Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήρια Αθηνών.

Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες.

Επίσης στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχεθήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: «την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής». Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ.

Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δε βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;»