Μεγάλη επενδυτική ευκαιρία θεωρούν οι αναλυτές της HSBC τα αμερικανικά ομόλογα και των ευρωπαϊκών χωρών του πυρήνα,, αναγνωρίζοντας, ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις.

“Όλα είναι θέμα καλού timing”, αναφέρει χαρακτηριστικά η τράπεζα σε δυο εκθέσεις της για το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι πρώτες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναμένεται να έρθουν πριν το 2015 και προς το παρόν οι υπάρχουν μικρά επιτόκια, λόγω των ισχυόντων πολιτικών.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, όσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραμένουν χαμηλά  είναι πολύ πιθανό η προτιμήσεις να “γέρνουν” προς τα ομόλογα των ανεπτυγμένων αγορών, που θα δώσουν καλές ετήσιες αποδόσεις.

Σύμφωνα με την HSBC, η Fed και η ΕΚΤ είναι σε διαφορετικά σταυροδρόμια όσον αναφορά τη νομισματική πολιτική, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να τερματίσει σιγά – σιγά τη χαλάρωση, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ πιθανό θα αρχίσει  το QE στις αρχές του 2015. Όλα αυτά θα είναι συνάρτηση των  τελευταίων οικονομικών δεδομένων.

Παρόλα αυτά, αναμένει ένα ήπιο sell-off στα αμερικανικά ομόλογα όταν το QE τερματιστεί,  αλλά θα ξεκινήσει ένα ράλι στην Ευρωζώνη, όταν η  ΕΚΤ πάρει τα ηνία. Όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι της  HSBC όταν η ΕΚΤ ανακοινώσει QE, θα σημειωθεί νέα υποχώρηση της ισοτιμίας ευρώ/δολάριο.

ύμφωνα με την τράπεζα, δεδομένου ότι είναι απίθανο η Fed να τερματίσει απότομα το QE μέσα στις επόμενες έξι βδομάδες και η ΕΚΤ να το  ξεκινήσει άμεσα, εκτιμά ότι μετά την αναδιάρθρωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων θα αποτελούνται από 25% αμερικανικά κρατικά χρεόγραφα, με ένα 5% από 5ετη διάρκεια, ενώ από την ευρωπαϊκή αγορά προσθέτει 5% γερμανικά κρατικά ομόλογα, αλλά και 10ετη αυστραλιανά ομόλογα.

Επίσης, αναφέρει ότι συνεχίζει να προτιμά Ισπανία και Ιταλία και αυτό το μήνα εστιάζει στα ομόλογα 15ετίας.

Σχετικά με τι αναδυόμενες αναφέρει ότι γλυκοκοιτάζει την Ινδία και την Βραζιλία, όπου οι πραγματικές αποδόσεις είναι αρκετά υψηλά. Επίσης, αναφέρει η Πολωνία θα επωφεληθεί από την πολιτική της ΕΚΤ.

 

Facebook Comments