Η εικόνα του 88χρονου παππού, που μεταφέρθηκε στο κρατητήριο με χειροπέδες, επειδή είχε το κουράγιο να αντισταθεί στους ένοπλους ληστές, οι οποίοι θρασύτατα είχαν παραβιάσει το οικογενειακό του άσυλο κι επιχειρούσαν να τον τον ληστέψουν και να τον κακοποιήσουν, δικαιολογημένα προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης.

Καθώς, παντού και πάντα, το σπίτι μας είναι το κάστρο μας κι όποιος επιχειρεί να το παραβιάσει έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθούμε. Αλλά αυτή η άποψη δεν βρίσκει σύμφωνους τους συριζαίους, που μας κυβερνούν. Σε μια κωμικοτραγική του δήλωση, ο ιδεοληπτικός κι εντελώς ανίκανος υπουργός (Μη) Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ισχυρίστηκε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ότι “δεν θα κάνουμε την Ελλάδα Φαρ Ουέστ”. Μα σύντροφε Τόσκα, έχετε ήδη κάνει την Ελλάδα Φαρ Ουέστ. Καθώς την έχετε βυθίσει μέσα σε ένα καθεστώς ανομίας και βίας, όπου οργανωμένες συμμορίες η και μεμονωμένοι κακοποιοί, δρουν ανενόχλητοι, σκοτώνουν, βιάζουν, κακοποιούν, ληστεύουν, τρομοκρατούν ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, ιδίως ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η χώρα σε πρωτοφανείς συνθήκες. Κύμα σκληρής εγκληματικότητας την σαρώνει απ άκρου εις άκρον. Κι η κυβέρνηση, η οργανωμένη Πολιτεία κι η αστυνομία δεν πράττουν το καθήκον τους, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους φορολογούμενους πολίτες, που βιώνουν μια πρωτοφανή ανασφάλεια στην καθημερινότητα τους. Όμοια της οποίας, δεν είχε ξαναδεί η πατρίδα μας.

Ασφαλώς φαινόμενα εγκληματικότητας υπήρχαν και στο παρελθόν. Κλοπές και διαρρήξεις γίνονται πάντα. Αλλά δυστυχώς αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτοφανές. Ληστές εισβάλλουν στα σπίτια, όχι μόνον για να κλέψουν αλλά για να βασανίσουν και να σκοτώσουν, με πρωτοφανής αγριότητα. Και δεν φοβούνται. Διότι σπανίως συλλαμβάνονται. Κι όταν συλληφθούν, ακόμα κι αν καταδικασθούν, ξέρουν ότι σε λίγο διάστημα θα απελευθερωθούν με τον κατάπτυστο νόμου Παρασκευόπουλου. Η ανοχή στο έγκλημα έχει μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ανοχύρωτη πολιτεία. Κι έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην παγίωση του αισθήματος ανασφάλειας, που διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού σήμερα.

Αν λοιπόν η χώρα κινδυνεύει να γίνει χειρότερη κι από το Φαρ Ουέστ, αυτό δεν οφείλεται στους 90χρονους παππούδες, που σηκώνουν την καραμπίνα για να προστατευθούν από τους σκληρούς, θρασύδειλους ληστές κι εγκληματίες, που εισβάλλουν στα σπίτια τους. Αλλά στην ανοχή, που δείχνουν οι κυβερνώντες στα φαινόμενα της ανομίας….

Facebook Comments