Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν πολλές δηλώσεις από αξιωματούχους της ΕΚΤ σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Ο Noyer (Γάλλος) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για κάποιο QE καθώς η καμπύλη των επιτοκίων δείχνει ότι πετυχαίνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, για την ώρα και με τα υπάρχοντα μέτρα. Από την άλλη, ο Weidmann επιμένει στην επίθεση εναντίον της ΕΚΤ, δηλώνοντας πλήρως αντίθετος και με τη μείωση των επιτοκίων και με την απόφαση για αγορές ABS.

  • Το δολάριο ξεκινά την εβδομάδα με πιέσεις έναντι των περισσότερων νομισμάτων και η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
  • Οι πιθανότητες για μια διορθωτική κίνηση του δολαρίου παραμένουν ένα σενάριο το οποίο διατηρεί ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες.
  • Οι μεγάλες μακροοικονομικές ανακοινώσεις έχουν περάσει και πλέον θα μπορούσαν να υπάρξουν ρευστοποιήσεις στο δολάριο.
  • Το μέτωπο Ρωσίας-Δύσης θα συνεχίσει να απασχολεί τις αγορές.
  • Η μηνιαία έκθεση της BuBa και η ομιλία του Mario Draghi είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.224 Υψηλό: 1.228 Χαμηλό: 1.213 Κλείσιμο: 1.215

Το πολύτιμο μέταλλο κινείται συνεχώς προς χαμηλότερα επίπεδα έχοντας χάσει κάθε σημαντική στήριξη και έχοντας πλέον βρεθεί σε μια περιοχή η οποία οδηγεί προς τα $1.181. η τεχνική του εικόνα είναι πολύ άσχημη αλλά υπάρχουν και ακραία τεχνικά επίπεδα τα οποία αναμένουμε ότι θα οδηγήσουν σε ενεργοποίηση των αγοραστών. Παρόλα αυτά δεν αναμένουμε μια αξιόλογη ανοδική κίνηση για το χρυσό, καθώς πίσω από τις πιέσεις κρύβονται σοβαροί λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αλλά και με τις γεωπολιτικές πιέσεις σε διάφορες χώρες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.210                   1.226
1.200                   1.233
1.190                   1.240
1.181                   1.251

Facebook Comments