Βρισιά να είσαι φιλελεύθερος στην Ελλάδα!

Βερούτης Άγης

Βρισιά να είσαι φιλελεύθερος στην Ελλάδα!  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εμείς είμαστε η χώρα που στη σημαία της οι 9 γραμμές συμβολίζουν τις 9 συλλαβές του κεντρικού συνθήματος απελευθέρωσης από την τουρκοκρατία, του "Ελευθερία ή Θάνατος"!

Η χώρα που Εθνικός Ύμνος είναι οι δυο πρώτες στροφές του ποιήματος "Ύμνος προς την Ελευθερία"!!

Η χώρα που 193 χρόνια μετά η πλειοψηφία θεωρεί βρισιά να είσαι Φιλελεύθερος, δηλαδή φίλος της Ελευθερίας!

Η χώρα που οι κατεξοχήν συνταγές του κρατισμού και του παρεμβατισμού στις ατομικές ελευθερίες, η υπερφορολόγηση και το "χάρισμα" των κρατικών ασημικών στα κολλητάρια, από τους συντηρητικούς και τον λαμογοσοσιαλισμό θεωρείται Φιλελευθερισμός!!

Η χώρα που Πατέρας του Φιλελευθερισμού δεν θεωρείται ο Τόμας Τζέφερσον, ο συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και Τρίτος Πρόεδρος τους, τόσο μη-ρατσιστής και ανεξίθρησκος που είχε ερωτικό ειδύλιο με μαύρη γαλλίδα στην παραμονή του στο Παρίσι, τόσο Φιλελεύθερος που καθιέρωσε την δημόσια εκπαίδευση στις ΗΠΑ ως μοχλό της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τη νοητική φυλακή και τη θολούρα της άγνοιας!

Και αντί αυτού, σε αυτή τη χώρα ονοματίζονται ως οι χαρακτηριστικοί φιλελεύθεροι κάτι καθηγητάκια που βραβεύτηκαν από την σουηδική ακαδημία για τις οικονομικές τους θεωρίες, αλλά ποτέ δεν έμαθαν τί σημαίνει να ζεις ελεύθερος από προκαταλήψεις, από φιλαυτία, από εκμετάλλευση, από πνευματικό ακρωτηριασμό!

Αυτά όλα στη χώρα της Ελευθερίας, την Ελλάδα, το να ρέπεις προς την Ελευθερία είναι βρισιά, και να κλίνεις προς τον Ολοκληρωτισμό είναι προοδευτικό!!

Ω, Θεέ μου, τί παρακμή και τί νοητική θολούρα!!!
Τί διάβρωση των κυττάρων του εγκεφάλου!!
Τί τραγωδία!!!!!