Σε προειδοποιητική απεργία προχώρησε από σήμερα το πρωί το προσωπικό εδάφους της Lufthansa, προκαλώντας την ακύρωση περίπου 1.700 πτήσεων εσωτερικού και Ευρώπης.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις πρωινές βάρδιες», δήλωσε το πρωί η Μαρτίνα Ζόνιξεν, εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi, προσθέτοντας ότι αναμένει υψηλή συμμετοχή και του τεχνικού προσωπικού.

Ήδη στις 4.00 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης «δεν λειτούργησε κανένα από τα γκισέ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Verdi, Μπερντ Κέστερ. Αλλά και στη Φραγκφούρτη, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δεν υπήρχε κίνηση. Δεν σημειώθηκε πάντως συνωστισμός, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ενημερωθεί και δεν μετέβησαν στο αεροδρόμιο. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου.

Οι εργαζόμενοι στη γερμανική αεροπορική εταιρεία διεκδικούν αυξήσεις μισθών της τάξεως του 5,2% για τους επόμενους 12 μήνες και εγγυήσεις απασχόλησης για του 33 χιλιάδες υπαλλήλους.

Η Lufthansa, από την πλευρά της, προτείνει αυξήσεις μισθών κατά 3% για κάποιες μεμονωμένες ομάδες εργαζομένων σε χρονικό ορίζοντα 29 μηνών. Όσο για τις εγγυήσεις απασχόλησης, η εταιρεία τις συναρτά από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Facebook Comments