Οι βρετανικές αγορές χρήματος δείχνουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα επιταχύνει τις προσπάθειες για την τόνωση της ανάπτυξης προχωρώντας στην επέκταση του προγράμματος αγοράς assets κατά επιπλέον 80 δισ. στερλίνες σε ομόλογα, αναφέρει η JPMorgan Chase, σύμφωνα με το Bloomberg.

H JPMorgan στήριξε τις εκτιμήσεις της σε υπολογισμούς πάνω στις ενδείξεις μελλοντικού κόστος δανεισμού, γνωστού ως Sonia rates. Τα πονταρίσματα υπέρ μιας πρόσθετης στήριξης οδήγησαν τις αποδόσεις των 2ετών βρετανικών ομολόγων στο 0,23% στις 19 Απριλίου από τα υψηλά του Ιανουαρίου στο 0,48%, στα ίδια επίπεδα περίπου με τα αμερικανικά επιτόκια.

Τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και παρ’ όλα αυτά σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αγοράς assets ύψους 375 δισ. στερλίνων η Βρετανία δεν απέφυγε την υποβάθμιση από την Fitch στις 19 Απριλίου λόγω «αδύναμων οικονομικών και δημοσιονομικών προοπτικών».

«Υπάρχει ανάγκη η Τράπεζα της Αγγλίας να κάνει κάτι δεδομένης της αδυναμίας της Ευρωζώνης και των συνθηκών στη Βρετανία όπου η οικονομία δεν ανακάμπτει σημαντικά», δηλώνει ο Francis Diamond, αναλυτής fixed-income της JPMorgan στο Λονδίνο. Τα επιτόκια στις αγορές χρήματος δείχνουν «τον βαθμό των επικείμενων προσδοκιών ποσοτικής χαλάρωσης. Το μοντέλο μας υπολογίζει ότι τα τρέχοντα επίπεδα δείχνουν πρόσθετη στήριξη QE 80 δισ. στερλίνων», σημειώνει.

Facebook Comments