Στα επίπεδα των 940 μονάδων, αλλά χωρίς αξιόλογες συναλλαγές και ενδιαφέρον κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Η εβδομάδα που ξεκίνησε στην αγορά είναι γεμάτη εξελίξεις, κυρίως από το μέτωπο των τραπεζών. Αναμένεται τυπικά το πράσινο φως της γσ της Πειραιώς, η έγκριση της ΑΜΚ από την ΕΚ για την Alpha, επιστολή της Eurobank ή επίσημη ανακοίνωση, στην οποία θα γνωστοποιούνται οι κινήσεις ως προς την εξεύρεση κεφαλαίων που αντιστοιχούν στο 10% προκειμένου να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δημόσια πρόταση της Coca Cola, με ορατό το ενδεχόμενο να μειωθούν σημαντικά οι συναλλαγές της εταιρείας στο Χ.Α., αλλά και στο ίδιο το Χ.Α., αφού ως κύρια αγορά επιλέχθηκε αυτή του Λονδίνου. Ταυτόχρονα σήμερα ανοίγουν οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ. Με την κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού στα 2,2 δις. ευρώ, το 33% αντιστοιχεί  στα 700 εκατ. ευρώ, παρατηρούν χρηματιστές.

 

Ισχυρά κέρδη άνω του 14% σημειώνει η Πειραιώς, που ανακοίνωσε την εξαγορά της Millennium, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Κέρδη άνω του 13,7% για την Εθνική, με τη διοίκηση της τράπεζας να δίνει μάχη στη κυριολεξία, για τη συγκέντρωση του 10% και σχεδόν κατά 14% ενισχύεται η Alpha, που πλησιάζει τα 95 λεπτά. Λίγο πάνω από τα 7 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, ενώ περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στην Eurobank, στα 0,227 ευρώ και πτώση λίγο πάνω από 3%.

 

Κατά τα άλλα, κέρδη κοντά στο 6% για την MIG, στα 0,338 ευρώ, σχεδόν κατά 5% ενισχύονται τα ΣΩΛΚ, τα οποία μεταπήδησαν στον 25άρη, άνω του 3% τα κέρδη  για Frigoglass και Ελλάκτωρ, στα 4,67 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος και άνω του 2% ανέρχονται τα κέρδη σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.   

Facebook Comments