Τα ζεύγη του γεν σταθεροποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών κάνοντας «παύση» στην πορεία αποδυνάμωσης του ιαπωνικού νομίσματος ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της G20.

Η ισοτιμία EURUSD έγινε για ακόμα μια φορά αποδέκτης δηλώσεων αξιωματούχων της ΕΚΤ περί της πιθανότητας μείωσης των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον, όπως, υπενθύμισε σήμερα ο Constancio. Η ισοτιμία δοκίμασε πτωτικά τη στήριξη στο 1,3050 διαπραγματευόμενη κάτω από αυτό το επίπεδο. Σήμερα η Goldman Sachs σε εκτίμησή της αναφέρει ότι αναμένει την ισοτιμία να σταθεροποιηθεί στην περιοχή του 1,4000 το επόμενο 12μηνο.

Το ιταλικό χρηματιστήριο, πάντως, φαίνεται ότι υποδέχτηκε θερμά την επανεκλογή του Napolitano στην προεδρία της χώρας, όπως αποτύπωσε ο δείκτης FTSE MIB με άνοδο άνω του 2%. Τα 2ετή ιταλικά ομόλογα είδαν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,267% σήμερα, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε να υποχωρεί κατά 12,7 μονάδες βάσης στο 4,08%.

Το οικονομικό ημερολόγιο σήμερα παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο στη συνεδρίαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς με τις μεταπωλήσεις κατοικιών που αναμένονται ελαφρώς αυξημένες στα 5,02 εκατ. το Μάρτιο από τα 4,98 εκατ. Αν η μέτρηση ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, το USDJPY θα μπορούσε να ξεπεράσει το επίπεδο των 100,00 γεν. Νωρίτερα ανακοινώνεται ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed Μαρτίου και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,35 από το 0,44.

Facebook Comments