Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα - Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξουν χρήματα

MarketNews

Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα - Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξουν χρήματα   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα ώστε να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της, και δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς μια συμφωνία» προειδοποιεί την Τρίτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι’ αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα».

«Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», είπε.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι πιστωτές δεν συμμερίζονται το θετικό κλίμα που εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως αναφέρουν πηγές στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα απόσταση που θα πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Τα μέτρα που έχει ως τώρα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση απέχουν «αρκετά» από αυτά που χρειάζονται ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015, διαμηνύει εξάλλου με συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Les Echos» ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ.