To ξεκίνημα της εβδομάδας είδε το γεν να αποδυναμώνεται σημαντικά έναντι των βασικών νομισμάτων αφού η G20 δεν επέπληξε την Ιαπωνία για την επιθετική νομισματική πολιτική της. Το ευρώ επηρεάστηκε αρνητικά από δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων. Ας δούμε ποιες ανακοινώσεις μπορεί να επηρεάσουν αυτή την εβδομάδα τα βασικότερα νομίσματα:

Τρίτη 23 Απριλίου

Ευρωζώνη, μεταποιητικός δείκτης PMI Απριλίου: Μικρή πτώση στις 46,7 μονάδες αναμένεται στον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας από τις 46,8 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε σημαντικά το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο.

ΗΠΑ, Πωλήσεις νέων κατοικιών Φεβρουαρίου: Σε μηνιαία βάση οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση -4,6% έχοντας καταγράψει τον Ιανουάριο το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβρη του 2008. Αναμένεται άνοδος της τάξης του 1,9%.

Τετάρτη 24 Απριλίου

Γερμανία, επενδυτικό κλίμα δείκτης IFO Απριλίου: Το Μάρτιο ο δείκτης IFO υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες ανόδου. Αναμένεται νέα υποχώρηση στις 106,4 μονάδες.

ΗΠΑ, παραγγελίες διαρκών αγαθών Μαρτίου: Παρά την πτώση κατά 5,7% το Φεβρουάριο, η μέτρηση κινήθηκε εντός των προσδοκιών της αγοράς, κάτι που δείχνει τάση βελτίωσης της μεταποίησης. Περιμένουμε μικρή αύξηση 0,8%.

Πέμπτη 25 Απριλίου

Βρετανία, ΑΕΠ πρώτο τριμήνου: Το δ’ τρίμηνο του 2012 η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά -0,3%. Αναμένεται άνοδος 0,1% το επόμενο τρίμηνο.

ΗΠΑ, εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας: Σχεδόν αντίστοιχη αύξηση με την περασμένη εβδομάδα αναμένουμε στις νέες αιτήσεις ανεργίας.

Παρασκευή 26 Απριλίου

Ιαπωνία, απόφαση επιτοκίων BoJ: Μετά την αύξηση στις μηνιαίες αγορές assets που αποφάσισε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεν αναμένεται νέα διαφοροποίηση στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας. Επιτόκια στο 0,10%.

ΗΠΑ, ΑΕΠ πρώτου τριμήνου: Το τέταρτο τρίμηνο το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,4% σε ετήσια βάση απογοητεύοντας την αγορά. Περιμένουμε νέα επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας με ρυθμό 3,1%.

Facebook Comments