ΣΜΕΧΑ: Οι αγορές ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν

MarketNews

ΣΜΕΧΑ: Οι αγορές ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Έκκληση στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης κάνει ο Σύλλογος Μελών Χρηματιστηρίων (ΣΜΕΧΑ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «μετά την απρόσμενη καταστροφική πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο Χ.Α.» είναι ανάγκη η συμφωνία «σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το μνημόνιο και την κρίση».

«Με τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες περιορίζονται μετά το 2016» προειδοποιεί.

Σύμφωνα με το ΣΜΕΧΑ, οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο.

«Ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα καλεί το πολιτικό σύστημα «να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας. Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν».