Ο Γιάννης Νιάρρος είναι ο φετινός νικητής του θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στην παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» που ανέβηκε με επιτυχία για δύο σεζόν στο Εθνικό Θέατρο.

Στην εκδήλωση της απονομής που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής, o Θανάσης Αλευράς μίλησε για τον Δημήτρη Χορν, ενώ στον θεσμό του βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, παρέδωσε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Συνυποψήφιοι του Γιάννη Νιάρρου για το βραβείο ήταν οι: Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο τού Κρις Κέλλερ στο έργο του Αρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»), Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη («Πόρτα») και Πάνος Παπαδόπουλος για τον ρόλο τού Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί» σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη – Γιώργου Κατσή (Tempus Verum – Εν Αθήναις).

Facebook Comments