Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και από τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Παράλληλα, η αγορά να αναμένει την κατάθεση της επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζάνετ Γέλεν, στο Κογκρέσο για την αμερικανική οικονομία.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 16.468,36 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει κέρδη 0,06% στις 4.082,85 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,29% στις 1.873,18 μονάδες.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 1,7% κατέγραψε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο α τρίμηνο, σε ετήσια βάση, εξέλιξη που αποδόθηκε στην επίδραση από τον δριμύ χειμώνα.

Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3%, επισήμανε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε κατά 4,2%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε τρίμηνα, όμως αυξήθηκε μόλις κατά 0,9% κατά τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου.

Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μεταξύ των κατασκευαστών αυξήθηκε ελάχιστα κατά 0,1%.
Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 2,3% από 1,8% προηγουμένως.

Facebook Comments