Νέα κινηματογραγική εβδομάδα με ταινίες φαντασίας, τρόμου, μυστηρίου, αγάπης, έρωτα, δράσης, μουσικής.

«Ιστορίες φαντασμάτων»

Ένας σκεπτικιστής συγγραφέας συναντά το είδωλό του, έναν πρώην τηλεοπτικό σταρ που επί χρόνια αποκάλυπτε παραφυσικές απάτες. Εκείνος όμως τον παραπέμπει σε τρεις υποθέσεις που τον έχουν στοιχειώσει, προκαλώντας τον να αποδείξει αν έχουν να κάνουν με πραγματικά φαντάσματα ή όχι.

Σκηνοθεσία Τζέρεμι Ντάισον, Άντι Νάιμαν με τους: Μάρτιν Φρίμαν, Άντι Νάιμαν, Πολ Γουάιτχαουζ

«Amityville: Το ξύπνημα»

Η Μπελ, η μικρή αδερφή και ο αδερφός της Τζέιμς, ο οποίος βρίσκεται σε μόνιμο κώμα, μετακομίζουν μαζί με τη μητέρα τους Τζόαν σε μια έπαυλη στο Αμίτιβιλ. Μόνο που η Μπελ αγνοεί ποιο είναι στην πραγματικότητα το καινούργιο σπίτι, όπως και τις πραγματικές προθέσεις της μητέρας της.

Σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν με τους: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν

«Το τελευταίο φιλί του Κάιζερ»

Ένας Γερμανός λοχαγός αναλαμβάνει να φυλάει τον πρώην αυτοκράτορα Γουλιέλμο Β΄, ο οποίος ζει εξόριστος στην Ολλανδία. Αναζητώντας έναν πιθανό κατάσκοπο των Βρετανών ανάμεσα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, ερωτεύεται μια νεαρή υπηρέτρια.

Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λεβό με τους: Τζάι Κόρτνεϊ, Λίλι Τζέιμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζάνετ ΜακΤίρ

«Καλπάζοντας με το όνειρο»

Ανερχόμενο αστέρι του ροντέο, ο νεαρός Μπράντι τραυματίζεται σοβαρά, γεγονός που τον αναγκάζει να σταματήσει την ιππασία και να αναζητήσει νέο νόημα στη ζωή του. Όσο κι αν προσπαθεί όμως, δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα άλογα και αυτό που τόσο έμαθε να αγαπά.

Σκηνοθεσία Κλόι Ζάο με τους: Μπράντι Ζαντρό, Τιμ Ζαρντό, Λίλι Ζαρντό

«Μποέμικη ψυχή»

Η νεαρή Ντζαμ ταξιδεύει από τη Λέσβο στην Κωνσταντινούπολη για να επιδιορθώσει ένα εξάρτημα από τη μηχανή του πλοιαρίου του θείου της. Εκεί θα συναντήσει τη Γαλλίδα ταξιδιώτισσα Αβρίλ και μαζί θα μετατρέψουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σε ένα μουσικό ταξίδι αυτογνωσίας.

Σκηνοθεσία Τόνι Γκατλίφ με τους: Σιμόν Αμπκαριάν, Δάφνη Πατακιά, Μαρίν Καγιόν

«Μπλε βασίλισσα»

Μια σπείρα καταφέρνει να κλέβει την Μπλε Βασίλισσα, ένα από τα πολυτιμότερα πετράδια στον κόσμο. Το κάθε μέλος της όμως έχει ένα δικό του σχέδιο για τη συνέχεια.

Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Σιπσίδης με τους: Ράσμι Σούκουλη, Θέμη Πάνου, Μιχάλη Οικονόμου, Δημήτρη Ήμελλο

«Το νησί των σκύλων»

Όταν ο διεφθαρμένος δήμαρχος του Μεγκασάκι αποφασίζει, με το πρόσχημα της διάδοσης ασθενειών, να εξορίσει όλα τα σκυλιά της πόλης στο Νησί των Σκουπιδιών, ο 12χρονος Ατάρι ξεκινάει μια περιπετειώδη αναζήτηση του αγαπημένου του τετράποδου Σποτς.

Σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Facebook Comments