Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε στέλεχος της Porsche στη Γερμανία, μετά από έρευνες στο πλαίσιο του σκανδάλου των παραποιημένων εκπομπών ρύπων, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της εταιρίας και της εισαγγελίας.

Ο επικεφαλής της Porsche Όλιβερ Μπλουμ «ενημέρωσε τους υπαλλήλους για την προσωρινή κράτηση ενός στελέχους από την εισαγγελία της Στουτγάρδης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μάρκας πολυτελών οχημάτων του ομίλου Volkswagen. Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες Bild και Automobilwoche, πρόκειται για τον Γεργκ Κέρνερ, πρώην επικεφαλής κινητήρων στην Porsche, ο οποίος προήλθε το 2011 από την Audi, άλλη μονάδα του ομίλου.

Χωρίς να προσδιορίζει την ταυτότητα του κρατούμενου, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη Στουτγάρδη επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου καθώς υπήρχε ο «κίνδυνος διαφυγής και απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων», ακριβώς μετά τις έρευνες σε βάρος δύο στελεχών και ενός πρώην διευθυντή στην Porsche. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση «το βράδυ της Πέμπτης».

«Η Porsche δεν αναπτύσσει ούτε παράγει κινητήρες ντίζελ ή σχετικό λογισμικό», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρίας πολυτελών οχημάτων σε επιστολή του προς τους εργαζομένους που αναφέρθηκε στον Τύπο.

Facebook Comments