Πτώση κατά 5,5% εμφάνισαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (89,3%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012 μείωση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το σύνολο των αφίξεων ήτοι 5,5%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, ενώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 8,5%.

Σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία. Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή επί του συνόλου των αφίξεων μη κατοίκων, κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (13,6%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (12,4%) και η Γαλλία (6,3%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική ενώ αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικός αριθμός αφίξεων γίνεται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, κατά την παραπάνω περίοδο είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (17,1%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (13,3%) και της Ρόδου (10,3%).

Facebook Comments