Στοιχεία «φωτιά» για τον τρόπο των προσλήψεων σε δήμους χωρις να τηρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος πόρισμα για την περίφημη υπόθεση της Δραπετσώνας, εμφανίζοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο να γνωμοδοτεί με την ιδιότητα του εργατολόγου για υπαλλήλους που εμπλέκονται, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των προσλήψεων.

Ο Υπουργός αποκάλυψε πως ό,τι έγινε στους δήμους είχε γίνει σε πλήρη γνώση και των υπαλλήλων και των δημοτικών αρχών και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι κατά την κατάρτιση των συμβάσεων είχαν προσφύγει στον εργατολόγο και τότε δικηγόρο του δήμου Δραπετσώνας, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο προκειμένου να αποφανθεί για το να πληρούν τα κριτήρια. Ο κ. Μητρόπουλος είχε τότε αποφανθεί αρνητικά.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Μητρόπουλο τόνισε ότι «Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια. Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον κ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις».

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι στη συνέχεια ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ «και αυτό παραπλανώμενο επικυρώσε στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους δήμους και δείχνει πως είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα» είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για φουκαράδες. « Η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, κι άλλοι φουκαράδες είναι έξω που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο Υπουργός και αναρωτήθηκε «αυτή είναι η αριστερά της ισότητας;»

Κατόπιν όλων αυτών ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι «ξέρουμε ακριβώς τι συνέβαινε , θέλουμε να το ερευνήσουμε και θα το ερευνήσουμε όσο χρόνο κι αν μας πάρει όποια μέσα και αν χρειαστεί για να το ερευνήσουμε» και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τραβήξουν μία γραμμή με το παρελθόν παραδεχόμενος ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες τις οποίες όμως τις αναγνωρίζει «εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατι οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μητρόπουλου ο οποίος διευκρίνισε ότι «Δεν τους είπα πως είναι παράνομες οι προσλήψεις,. Τους είπα ότι δεν πληρούν τις προυποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλη ενώ τους τόνισα ότι κάποιοι τους έχουν εκμεταλλευθεί και αυτοί που τους διόρισαν τους κοροϊδεύουν».

Facebook Comments