Καναδάς: Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας υπόσχεται ο Στίβεν Χάρπερ

MarketNews

Καναδάς: Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας υπόσχεται ο Στίβεν Χάρπερ  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μία ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση ενός ενόπλου ισλαμιστή στο κέντρο της Οτάβας, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του θα επισπεύσει το σχέδιό της που αφορά την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών όσον αφορά την παρακολούθηση και την κράτηση υπόπτων από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας "χρειάζεται να ενισχυθούν πολύ και σας διαβεβαιώ, κύριε πρόεδρε (του κοινοβουλίου) ότι θα επισπευσθούν τα μέτρα που είναι ήδη υπό εξέταση", είπε ο Χάρπερ μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή ο πρωθυπουργός, όλα τα μέλη της κυβέρνησής του και σύσσωμοι οι βουλευτές τίμησαν τον Κέβιν Βίκερς, τον αρχηγό της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου που την Τετάρτη σκότωσε τον ένοπλο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό. Ο φρούραρχος, που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά, καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παριστάμενους.

Ο πρόεδρος της Βουλής Άντριου Σιρ απήγγειλε κατόπιν μια προσευχή και όλοι οι βουλευτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, προτού τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στρατιώτη που σκοτώθηκε από τον Μπιμπό.

Ο Χάρπερ, στη σύντομη ομιλία του, υπενθύμισε ότι ο Καναδάς είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί κατά της τρομοκρατίας. "Ο Καναδάς δεν θα υποκύψει ποτέ στον τρόμο (...). Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο, η τρομοκρατία είναι ανάμεσά μας εδώ και κάποιο διάστημα και, μερικές φορές, επικίνδυνα κοντά μας", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός έσφιξε επί μακρόν το χέρι του προέδρου του Σώματος και κατόπιν αγκάλιασε τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον φιλελεύθερο Τζάστιν Τριντό και τον Τόμας Μάλκερ του αριστερού κόμματος NPD. Ο τελευταίος χαρακτήρισε "ήρωα" τον Κέβιν Βίκερς και χαιρέτισε το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώνοντας ότι "όλοι μας γίναμε μάρτυρες ηρωικών πράξεων" την Τετάρτη.