ΟΟΣΑ: Χαιρετίζει την ποσοτική χαλάρωση στην Ιαπωνία

MarketNews

ΟΟΣΑ: Χαιρετίζει την ποσοτική χαλάρωση στην Ιαπωνία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη στήριξή του προς τις δυναμικές πολιτικές χαλάρωσης της Ιαπωνίας εξέφρασε ο ΟΟΣΑ, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέτρα στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και όχι στην αποδυνάμωση του γεν.

«Η αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού αποτελεί, και δικαίως, κορυφαία προτεραιότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του οργανισμού Άνχελ Γκουρία, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έκθεσης για την ιαπωνική οικονομία.

Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει διεθνώς το πρωτοφανές πρόγραμμα χαλάρωσης της Ιαπωνίας, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι αρκεί για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% σε διάστημα δύο ετών.

Ο οργανισμός ενθάρρυνε την Ιαπωνία «να διατηρήσει την επεκτατική πολιτική της μέχρις ότου ο πληθωρισμός παγιωθεί» στα επιθυμητά επίπεδα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε της πολιτικές της κυβέρνησης «ενθαρρυντικές», ιδίως εάν αναλογιστεί κανείς το υπέρογκο χρέος της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, το ιαπωνικό χρέος θα ανέρχεται στο 232,6% του ΑΕΠ το 2014.