Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

MarketNews

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με τη θετική ψήφο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε άτολμη και ανεπαρκή την τροπολογία της κυβέρνησης, ωστόσο δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» καθώς θα δώσει κάποιες λύσεις έστω σε κάποιους πολίτες. «Με την τροπολογία πολύ μικρός αριθμός θα μπορέσει να ωφεληθεί αλλά καλό είναι και αυτό» είπε και σημείωσε πάντως την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη διάταξη της τροπολογία για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης – που όπως παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρατείνεται για δύο ακόμη έτη - κάνοντας λόγο για συνηθέστατο τέχνασμα, αφοού η κυβένρηση προβάλλει μόνο τη μείωση κατά 30%.

«Είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς, παρότι η τροπολογία αφήνει σχεδόν το σύνολο οφειλετών εκτός ρύθμισης, να στηρίξουμε, έστω γι αυτούς τους λίγους, όμως για τα πρακτικά να πω ότι καταψηφίζουμε την παράταση της έκτακτης εισφοράς που εμπαίζει τον ελληνικό λαό» δήλωσε η Έλενα Κουντουρά από του ΑΝΕΛ υπερψηφίζοντας.

«Ναι» στην τροπολογία με πολλές επιφυλάξεις δήλωσε και η ΔΗΜΑΡ δια του γραμματέα της κοινοβουλευτικής της ομάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη ενώ «όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να δηλώνει ότι το κόμμα του θα στήριζε την τροπολογία «αν ήταν πρόταση ανακούφισης με παράλληλο κούρεμα των οφειλών από τα πολλά χαράτσια».