Σε ημερήσιο δελτίο τους για την αγορά συναλλάγματος, η Credit Agricole εκτιμά ότι οι πιέσεις στο JPY πρόκειται να συνεχιστούν αμείωτες βραχυπρόθεσμα. Πιο αναλυτικά:

« Οι βελτιωμένες προσδοκίες που διατηρούμε από την ανάπτυξη στην Ιαπωνία έχουν περιορίσει τις πιθανότητες να δούμε μία αύξηση των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης από την BoJ. Αυτό ακριβώς φαίνεται και από τις ανακοινώσεις από τον μεταποιητικό κλάδο ο οποίος φαίνεται να δείχνει μία αύξηση των εξαγωγών από την Ιαπωνία.

Παρόλα αυτά δίνουμε σύσταση πώλησης στο JPY μετά από κάθε ανοδικό ράλι και ιδιαίτερα έναντι των νομισμάτων με υψηλότερα επιτόκια όπως το AUD.

Σε ένα περιβάλλον σταθερότητας σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για τα επιτόκια, οι σημαντικότεροι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν το trading είναι η διάθεση ρίσκου που αναμένουμε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όσο προχωράμε προς το τέλος του έτους. Η διάθεση ρίσκου θα βελτιωθεί καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες πρόκειται να διατηρήσουν τις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος του έτους».

Facebook Comments