Σε μια ακόμα πλήρης επιβεβαίωση της εξαιρετικά μεγάλης αστάθειας που υπάρχει στις αγορές, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται με μεγάλα κέρδη. Η μεγάλη πτώση των αποδόσεων στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, έχει πυροδοτήσει νέα αύξηση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

Αυτή την ώρα, οι αμερικανικοί δείκτες σημειώνουν κέρδη 1,00% και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τη διαμόρφωση πλάγιας τάσης στα υψηλά τους. Όσον αφορά τον S&P 500, οι 1560 μονάδες δεν έχουν διασπαστεί και αυτό σημαίνει ότι αν η εβδομάδα κλείσει έντονα ανοδικά, θα έχουμε μια ακόμα ακύρωση βραχυπρόθεσμης πτώσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για μια μεγάλη πτώση και άλλωστε πώς να υπάρξει όταν οι επενδυτές ωθούνται σε αποχώρηση από τα ασφαλή καταφύγια.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, πληθαίνουν οι φωνές για μια μείωση επιτοκίων στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τα μακροοικονομικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία επιδεινώνονται ενώ πριν από λίγο ο επικεφαλής της PIMCO, Bill Gross, τόνισε ότι αναμένει μια μείωση επιτοκίων, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Ως επακόλουθο, είναι πωλητής στο κοινό νόμισμα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

Facebook Comments