Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε για μια ακόμα συνεδρίαση το πετρέλαιο ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια μιας βραχυπρόθεσμης ανόδου και διασπώντας πτωτικά την πλάγια τάση, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τις πιέσεις. Η μεγάλη πτώση οφείλεται και πάλι στη Σαουδική Αραβία, η οποία επιχειρεί να γίνει το απόλυτο μονοπώλιο στην αγορά πετρελαίου. Χθες, αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία μείωσε ακόμα περισσότερο την τιμή στην οποία διαθέτει το πετρέλαιο.

  • Στελέχη της ΕΚΤ μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Mario Draghi, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα.
  • Ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά τεσσάρων ετών για το AUD/USD.
  • Σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLZ4) – Άνοιγμα: 80,59 Υψηλό: 80,95 Χαμηλό: 78,07 Κλείσιμο: 78,16

Το πετρέλαιο έχει διασπάσει την πλάγια τάση με αποτέλεσμα να έχει εκτελέσει όλες τις εντολές stop loss που υπήρχαν και με τους πωλητές να δείχνουν εξαιρετικά ισχυροί. Το πετρέλαιο έχει χάσει τις σημαντικότερες στηρίξεις του και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Ο βασικός στόχος πλέον είναι τιμές κάτω από τα $70,00 με τον ΚΜΟ 200 μηνών στα $68,00 να έρχεται στο προσκήνιο. Συνεχίζουμε τις πωλήσεις σε κάθε έντονη ανοδική αντίδραση.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

77,95                   78,40
77,30                   79,10
76,60                   80,00
76,10                   80,60

Facebook Comments